Френският гранд Лион продължава със слабото си представяне в Лига 1.

В двубой от 10-ия кръг, "Хлапетата" не успяха да победят като гост последния в класирането Арле-Авиньон и двата тима завършиха при равенство 1:1.


Момчетата на Клод Пюел напълно превъзхождаха противника си и можеха да стигнат до трите точки, но това така и не стана.

Домакините от Арле изненадващо поведоха в резултата чрез Франк Джаджеде, който в 36-ата минута простреля Уго Лорис с плътен и силен удар от близо.

Трансферната цел на Атлетико (Мадрид) Джими Бриан обаче възстанови равенството и донесе точката на своя тим, след като засече с глава перфектно центриране от корнер на Миралем Пянич в 46-ата минута.

След срещата, Лион заема 14-ото място в класирането с актив от 12 точки, докато Арле е на последната 20-а позиция със скромните 2 точки.

В друг двубой от 10-ия кръг, вицешампионът Оксер постигна изненадваща победа с 3:2 като гост над ПСЖ.

Домакините от Париж поведоха още в 1-ата минута чрез Нене, който реализира невероятен гол със силна тупалка от 25 метра.

Гостите изравниха в 3-ата минута чрез Жан-Паскал Миньо, който с удар от непосредствена близост изравни резултата.

В 11-ата минута момчетата на Жан Фернандес стигнаха до пълен обрат в мача, благодарение на Рой Конто, който засече перфектно ниско центриране на Денис Олиех.

Оксер вкара и трети гол на клетите парижани в 24-ата минута, а автор на гола стана Жулиен Керсия - той изненада със силен диагонален удар стража на домакините.

Крайното 2:3 оформи Нене от дузпа в 68-ата минута.

След срещата ПСЖ е на 6-о място в класирането с 15 точки, докато Оксер е 15-и с 11 точки.