Мениджърът на Стоук Сити Тони Пулис иска да сложи началото на истинска революция сред съдиите във Висшата лига.

Специалистът не е никак доволен от факта, че водещите рефери постоянно правят грешка след грешка и ощетяват отбори като неговия.

Идеята на наставника на "грънчарите" е да бъде създадена специална състема, в която да участват всички елитни рефери, и която да оценява съдиите според представянето им.

Целта на тази система е съдиите, които се представят слабо, да изпадат от класацията и да не свирят във Висшата лига.

От друга страна намислената от специалиста система може да позволи на по-неизвестните рефери в английския елит да получат шанс да изместят от челните места звездните им колеги.

Пулис смята, че ако подобно нещо се въведе от ФА, то тогава големите отбори няма да бъдат толкова фаворизирани, колкото в момента, и малките отбори, като неговия, няма да бъдат толкова ощетявани.

Мениджърът на Стоук е бесен, че отборът му постоянно е порязван от съдиите. Най-пресният случай е мача на "Грънчарите" срещу Съндърланд, в който реферът не отсъди чиста дузпа за Стоук при една ситуация.

"Трябва да се вземат мерки най-после", призова Пулис.

"Имаше съдийски решения, които са абсолютно в наш ущърб и сериозно ощетиха отбора", добави разочарованият от съдийството специалист.

"Съвсем ясно осъзнаваме, че не сме толкова облагодетелствани, колкото някои други клубове във Висшата лига, които не са ощетявани. Доста ни порязваха, но дойде момента да си кажем нещата. Не сме изобщо съгласни с това, че съдиите ни режат", каза още той.

"Последното нещо, коети искам да правя, е да говоря за съдиите, но просто в момента се налага да го направя", не пропусна да отбележи Тони.

Той смята, че най-правилното решение, което може да се вземе, е да бъде въведена специална система за оценки, която да праща съдиите, свирили слабо, да практикуват професията си във втория ешалон.

"Според мен тази система може до голяма степен да реши проблемите със съдийството. Идеята е последните трима съдии, които са се справили най-слабо, да отидат да свирят в долната дивизия или директно казано да изпаднат от класацията. Подобен ход  ще бъде много справедлив към всички отбори, тъй като самите клубове ще дават своите гласове", обясни специалистът.