Мениджърът на Астън Вила Жерар Улие опроверга спекулациите, че планира да привлече в редиците си през зимния трансферен прозорец нападателя на Манчестър Юнайтед Майкъл Оуен.

Последният е твърда резерва на "Олд Трафорд" и освен това договорът му изтича след края на сезона, а няма индикации, че ще подпише нов такъв.

В последно време се заговори, че Оуен може да акостира на "Вила Парк", но наставникът на бирмингамци отрече да има нещо вярно в тези медийни слухове.

"Дали ще взимаме Оуен? Не, не. Няма такова нещо. Ние определено ще трябва да привлечем един-двама футболисти през зимата, но той няма да е сред тях", заяви Улие.

В същото време специалистът призова за повече търпение към младите надежди на отбора Бари Банън и Марк Албрайтън, които получават доста шансове за изява в последно време.

"Понякога трябва да бъдем по-търпеливи към младите футболисти", коментира френският специалист.

"Тук става въпрос за следното нещо - не трябва да съдим за качествата на един млад състезател по един слаб мач. Нормално е понякога младите да не се представят убедително, но просто трябва да спестим критиките, защото няма да е правилно да ги отправяме"

Специалистът даде за пример фрапантната грешка на Банън в мача от турнира Карлинг Къп срещу Бърнли, в който младокът се е паникьосал, след като не се е представил на ниво, но в крайна сметка Улие и целият отбор са застанали зад него.