Бившият хърватски национал Роберт Просинечки ще бъде новият треньор на Цървена Звезда. Той ще замени на поста Александър Кръстич, който бе освободен заради лошите резултати на отбора.

Очаква се Просинечки да подпише официално договора си утре и така ще се превърне в 4-ия наставник на Звездашите през този сезон.

„Цървена Звезда е клуб, който има добра репутация в целия свят. Това е спящ гигант, който трябва да бъде събуден и се надявам, че ще помогна това да се случи” заяви хърватинът.

През 1991 година халфът стана европейски клубен шампион със Звезда, а след това продължи кариерата си в чужбина, като игра за испанските грандове Реал Мадрид и Барселона, както и за Овиедо, Севиля, Стандард и Портсмут, преди да завърши кариерата си в NK Загреб.

В момента Звезда изостава с 5 точки от големия си съперник Партизан в класирането. Отборът не е ставал шампион в последните 3 години, когато неизменно триумфираха Гробарите. Финансовата криза също не се отрази добре на състава, който определено изживява криза.