Блекбърн не успя да победи тоталния аутсайдер в английския елит Уест Хем и двата тима завършиха при равенство 1:1 в днешния двубой от 18-ия кръг на английската Висша лига, който се игра на "Иууд Парк".

Това бе дебютният мач на новия наставник на Роувърс Стив Кийн, който замени на поста уволнения по-рано през седмицата Сам Алърдайс.

Като цяло първото полувреме бе доста скучно и опасните ситуации се брояха на пръстите на едната ръка. През втората част обаче темпото на игра бе доста по-високо и двата тима успяха да си вкарат по един гол.

Домакините от Блекбърн първи поведоха в резултата в 51-ата минута, когато след центриране на Брет Емертън се създаде паника в наказателното поле на гостите и от ситуацията се възползва Райън Нелсън, който бе най-съобразителен в мелето и чукна топката във вратата на Уест Хем.

Гостите обаче все пак успяха да стигнат до изравнително попадение в 78-ата минута. След рикошет в крака на бранител на Роувърс, топката попадна в Станислас, а той от своя страна я прати във вратата на домакините със силен удар от няколко метра.

След края на мача Блекбърн е 12-и в класирането с актив от 22 точки, докато Уест Хем продължава да затъва и е на последната 20-а позиция с 13 точки.