Новото звездно попълнение на Астън Вила Дарън Бент не съжалява изобщо за трансфера си в бирмингамския клуб, въпреки че отива в отбор, който през този сезон очевидно ще се бори да запази мястото си в елита.

Трансферът на английския национал на "Вила Парк" е рекорден, тъй като Вила плати за него внушителните 24 милиона паунда.

"Когато бях в Тотнъм аз казвах, че големите пари, които бяха платени за мен, не ме притесняват, но всъщност тогава бях доста млад и не успях да се справя с натиска", заяви Бент при официалното си представяне като футболист на Астън Вила.

"Въпреки всичко, аз направих няколко добри сезона в последно време и определено израстнах като футболист. Радвам се, че от Вила платиха тази сума за мен и се надявам, че ще успея да я оправдая с изявите си на терена", добави нападателят.

"Честно казано обаче ще се концентрирам повече върху тренировките и мачовете, отколкото върху парите, които от новия ми клуб платиха за мен", каза още той.

"Съндърланд се намира във фантастична форма, но ми трябваше промяна. Ситуацията в Астън Вила пък в момента не е добра, но аз вярвам, че този клуб може много повече и това не е реалната му позиция в шампионата. Това е наистина един много голям отбор и искам да му помогна да си върне позициите в английския футбол, които безспорно заслужава", отбеляза английският национал.

Иначе цифрите говорят сами за себе си - Дарън е реализирал 32 гола в 58 мача за Съндърланд, откакто пристигна в клуба през 2009 година от Тотнъм срещу сумата от 10 милиона паунда.

Неговото представяне в състава на "Шпорите" пък бе доста противоречиво, но все пак 26-годишният щурмовак успя да вкара 25 гола в 70 мача за Спърс.

Преди това пък той записа в актива си 31 гола за 68 мача с екипа на Чарлтън, където започна своето изграждане като футболист.

"Сигурно ще бъда вече враг номер 1 на Съндърланд и на феновете му, но въпреки това аз имах страхотни преживявания с екипа на "Черните котки".

"Астън Вила е клуб с велика история и просто не можех да откажа да дойда на "Вила Парк". Не съжалявам за нищо и мисля вече само за новия ми отбор", завърши Дарън.