Легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона шокиращо се завърна във футбола - като футболен директор на американския Ню Йорк Космос.

Възроденият тим, в който преди години играха Пеле и Франц Бекенбауер, вече отново е на футболната карта, а амбициите пред неговите собственици са наистина изключително големи.

"За мен е голяма част да се присъединя към легендарния Ню Йорк Космос. Това е голям проект, наистина прекресен проект..", заяви доволният Кантона.

"Този клуб има голямо минало и тук става въпрос за смесица между футбол и изкуство", добави бившият френски национал.

Кантона обеща, че ще помогне на Космос да се върне към най-добрите си години и също така смята, че клубът ще може да се утвърди като един от най-добрите в световен мащаб.

"Ще направя всичко по силите си, за да може този клуб да бъде отново номер 1 в САЩ, а след това да стане и един от най-добрите в света"

Очаква се славният клуб от близкото минало да се завърне в големия футбол през 2013 година, когато се очаква да играе отново в Мейджър Сокър Лийг.

Ролята на Кантона пък ще бъде да помогне за привличането на класни футболисти в отбора, които ще възродят Космос и отново ще го направят един от най-добрите клубове.

Към момента Ерик не е единственото футболно величие, което се е заело с тази клауза. Най-голямата легенда във футболен мащаб Пеле е президент на клуба, а освен това в тима работят още и Тери Бърн, както и Рик Пери, които заемат ръководни постове.

Бившият американски национал Коби Джоунс пък ще бъде спортен директор на тима от Ню Йорк, а има спекулации, че Дейвид Бекъм също може да се присъедини към отбора.

Неговият договор с Лос Анджелис Галакси изтича скоро, а след това Спайс Бой ще бъде готов да разглежда нови оферти.