Лийдс - Арсенал, мач-реванш от 3-ия кръг на ФА Къп, стадион "Елън Роуд", 22:00 часа българско време.

В първата среща "Топчиите" едвам се отърваха от елиминиране, след като изравниха резултата в последната минута и по този начин си осигуриха преиграване.

Сега ни предстои да видим, дали момчетата на Арсен Венгер ще могат да надвият своя противник, който се представя доста добре в Чемпиъншип.

Групата на Арсенал за мача: Шчесни, Гибс, Джуру, Кошчелни, Саня, Фабрегас, Денилсон, Уилшър, Рамзи, Аршавин, Бендтнер, Шей, Ебуе, Сонг, Насри, Ван Перси, Клиши, Уолкът, Вела, Шамак, Микел, Росицки

Контузени: Скилачи, Диаби, Алмуния, Вермаелен, Фабиански

Наказани: Няма

Вероятен състав: Шчесни, Джуру, Саня, Клиши, Кошчелни, Сеск, Насри, Сонг, Уилшър, Ван Перси, Уолкът

Прогноза на Gol.bg:

Oчаква се Войчек Шчесни отново да получи шанс за изява под рамката на вратата, заради контузиите на Лукаш Фабиански и Мануел  Алмуния, които не попаднаха в групата за срещата.

Десният бек Бакари Саня отново е на разположение на Арсен Венгер, след като трябваше да изтърпи наказание от три мача, а крилото Томаш Росицки също ще може да играе, тъй като вече е възстановен от вируса, който го мъчеше.

Младата надежда на "Топчиите" Аарън Рамзи също попадна в групата и се очаква, че ще може да изиграе първия си мач за Арсенал от доста време насам. Уелсецът бе счупил крак преди около година, но вече е напълно възстановен от тежката контузия, която го бе сполетяла.

Твърдо аут за срещата са Себастиен Скилачи, Абу Диаби, Мануел Алмуния, Лукаш Фабиански и Томас Вермаелен, които са контузени.

Отборът на Лийдс обаче също има кадрови проблеми и нападателят на домакините Лусиано Бекио е под въпрос за срещата, заради контузия в гърба.

Щурмовакът, който реализира 13 гола за клуба през този сезон, трябваше да бъде сменен принудително в срещата със Скънторп, но все пак има някакви шансове той да се появи на терена.

Ако това не стане, тогава той ще бъде заменен с някой измежду Пайнтер, Давид Сома или Рос МакКормък, които чакат своя шанс.

Левият бек Джордж Макарти пропуска срещата, тъй като се върна в Съндърланд, на чийто клуб е собственост, а това от своя страна ще позволи на Бен Паркър да се върне в стартовия състав.

Иначе, що се касае до формата, Арсенал има две победи, три равенства и една загуба в последните си шест мача във всички турнири.

Тимът не се намира в най-доброто си състояние, но въпреки това продължава да играе доста стабилно при гостуванията си  и постигна два успеха с по 3:0 при визитите си на Уест Хем и Бирмингам от Висшата лига.

Лийдс пък има 1 победа, 4 равенства и 1 загуба в последните си шест мача. Тимът като цяло се представя силно у дома и и има само една допусната загуба в последните осем домакинства.

Нашата прогноза за изхода на този двубой е успех с два гола за гостите.

Резултат: Лийдс - Арсенал 0:2