Новината за оттеглянето на Луиш Назарио де Лима - Роналдо очаквано предизвика реакция сред футболните среди.  Мнозина от най-видните играчи оказаха чест на Феномена и невероятната му кариера.

"За мен Роналдо бе идол. Той ме вдъхновяваше за всичко. Благодарение на него Бразилия бе призната в Европа. Все още не мога да осъзная какво се случи. Оттеглянето му ме остави тъжен", коментира Роналдиньо.

"Роналдо, благодаря ти за всичко, което направи. Благодаря ти от името на спорта Футбол, от името на Бразилия и от името на хилядите фенове", бяха думите на друг негов сънародник - Кака.

"Роналдо се оттегли от футбола... Един от най-добрите, които изобщо са играли тази игра. Контузиите му попречиха да бъде дори най-добрия от всички. Ще запазя минута мълчание", пък заяви Рио Фърдинанд.

"Роналдо се оттегля от футбола. Един от най-добрите нападатели в историята на футбола. Ще ни липсва", пък бяха думите на Джузепе Роси.

"Днес той каза сбогом на футбола. Благодарим ти Роналдо, за всичките години. Наслаждавахме се на всичките", заяви Андрес Иниеста.