Треньорът на Атлетик Билбао Хоакин Капарос обяви, че желанието му е да остане на “Сан Мамес”, но не е сигурен, че това ще се случи.

През тази седмица специалистът бе свързван с преминаване в Атлетико Мадрид, където отново търсят треньор след поредния разочароващ сезон. Капарос става свободен слез 30 юни, така че изглежда много добър вариант.

“Чувствам се много добре в града и отношенията ми с всички в клуба са много добри, така че без никакво съмнение би искал да остана, но все пак това не зависи само от мен” заяви Капарос.

В Атлетик предстоят избори и той обяви, че ще подкрепи настоящия президент Фернандо Макуа, но при всички положения бъдещето му ще остане предмет на слухове и спекулации.

“В момента искам да бъда концентриран единствено върху оставащите ни 9 мача, които са много важни и от които зависи дали ще постигнем целта си, а тя е да играем в Европа. Ако това стане и зарадваме феновете си ще бъда удовлетворен” добави наставникът.

В момента Атлетик е на 6-о място с 42 точки, като изостава само с точка от 5-ия Еспаньол. Севиля обаче е с 42, а Атлетико с 39, като само петия и шестия в класирането ще се класира за Лига Европа.