Носителят на Копа Либертадорес Сантос продължава с трагичното си представяне в шампионата на Бразилия.

Неймар, Гансо и компания допуснаха срамно домакинско поражение с 2:3 от средняка Коритиба и вече са в зоната на изпадащите, като отборът на легендата Пеле се намира на 17-ото място в класирането.

Умберлито Борхес на два пъти извеждаше Сантос напред в резултата, като той пропусна дузпа 20 минути преди края на мача, а Коритиба стигна до обрат малко преди края на двубоя. Домакините завършиха срамния за тях мач с девет души.

В същото време лидерът в бразилския шампионат отбор на Коринтианс победи трудно с 3:2 при гостуването си на слабака Атлетико Минейро, въпреки изоставане от два гола.

Първото полувреме беше за домакините, но червен картон на Ревер в началото на втората част обърна мача и гостите осъществиха пълен обрат.

В класирането в момента води именно Коринтианс с 37 точки, пред Фламенго с 34 и Васко да Гама - с 33 пункта. Четвърти е Сао Паоло с 32 точки, пред Ботафого с 28 пункта.

Сантос има едва 15 точки, като отборът е с отрицателна голова разлика от 18-25 гола и две поредни загуби.

Друг успешен местен тим - Гремио, има 18 точки, като някогашният отбор на Роналдиньо е на неприличното 14-то мясот в опдреждането.