Талантливия български нападател Александър Тонев започна като титуляр при загубата на своя тим Лех Познан с 1:3 в дербито срещу Шльонск Врацлав от осмия кръг на полския шампионат.

Бившият играч на 31-кратния шампион на България ЦСКА не успя да помогне на своя тим и напълно логично бе заменен от Якуб Вилк в 57-тата минута на срещата.

Домакините започнаха добре срещата и в 12-тата минута Пьотр Селебан откри резултата, след като се измъкна от защитата на съперника.

Гостите обаче реагираха като ужилени и още в 17-тата минута Рудневс бе близо до попадение, като неговият силен удар се отби от напречната греда.

След това и самият Александър Тонев пропусна да реализира 34-тата минута на двубоя, когато имаше чудесно положение,но го пропиля.

В 38-та минута Лукаш Мадей бе оставен непокрит от защитата на гостите и направи 2:0 за Шльонск, "взривявайки" стадиона.

Четвърт час преди края на сблъсъка  играчите на Шльонск довършиха своя сломен съперник, вкарвайки трети гол дело на Омар Диас, с което интригата се загуби.

Едва десетина минути преди края на редовното време гостите все пак направиха загубата си малко по-почетна за крайното 1:3, след гол на Руднйевс.

След тази победа Шльонск оглави класирането с актив от цели 16 точки, а Лех остава на 3-та позиция с 13 пункта в своя актив.