Бившият национален селекционер на Англия Стив Макларън напусна Нотингам Форест късно снощи, след като подаде своята оставка.

Това стана след поредната загуба на неговия отбор - този път с 1:3 при домакинството на Бирмингам Сити. Под ръководството на специалиста славният английски клуб от миналото се представя трагично и бе логично той да си тръгне.

50-годишният Макларън пое отбора през юни и очакванията бяха да успее да го върне във Висшата лига след дълго лутане.

Това обаче едва ли ще стане, тъй като екс-наставникът на Твенте успя само да задълбочи още повече кризата в Нотингам Форест.

Междувременно пък стана ясно, че гневните фенове на Форест за пореден път изразиха бурните си протести заради слабото представяне на отбора по време на вчерашния мач.

През лятото се очакваше Нотингам да направи мащабна селекция, с която отборът ще може да гони класиране във Висшата лига, но в крайна сметка това не стана.

Интересно е да се отбележи е, че именно обещанията от страна на ръководството за привличане на класни футболисти убедиха Макларън да дойде в клуба.

В крайна сметка обаче в тима не бяха взети качествени попълнения и това повлия на цялостното представяне на Форест. Логично се стигна и до напускането на специалиста.