Франция взе спокойна победа с 3:0 над Албания у дома и се доближи на една точка от Евро 2012. Петлите са първи в група D с 20 точки - една повече от втория Босна. Именно босненците са последния съперник на Франция. Във вторник двата тима се изправят един срещу друг в Париж.

Петлите са изправени пред същата ситуация, която имаше през 1993 г. Тогава на Франция и стигаше равен в последния мач срещу България, за да се класира на Мондиал 94. Гол в последната минута на Емил Костадинов обаче донесе успеха на България с 2:1 и изхвърли Франция от световното.

Франция откри бързо резултата. Още в 11-ата минута Флоран Малуда бе точен с левачката. От 7-те гола, които Малуда е вкарал за националния, шест са отбелязани с левия крак. До почивката резултата стана 2:0.

В 38-ата минута се разписа Лоик Реми. Той вкара след пас на Самир Насри. След този гол бе ясно, че трите точки са за домакините. Треньорът Лоран Блан дори си позволи да смени Патрис Евра и Кабайе, за да ги запази.

Все пак Франция стигна и до трети гол. Вкара го Антоан Ревейер в 66-ата минута. Тук паса бе на Мартен. Мачът завърши с песни от трибуните "Едно, две, три на нула". За Петлите това бе 14-и пореден мач във всички турнири без загуба. Остава само един до Евро 2012. Ако французите не загубят от Босна във вторник ще запазят традицията да са на всяко европейско първенство от 1988 г. насам.

ФРАНЦИЯ - АЛБАНИЯ 3:0

1:0 Малуда 11
2:0 Реми 38
3:0 Ревейер 66

ФРАНЦИЯ: Лорис, Дебюши, Рами, Кабул, Евра (46 Ревейер), Кабайе (48 Мартен), Мвила, Насри, Малуда, Реми, Гомис (80 Сисе)