Леванте се превърна в сензацията на Примера дивисион и едва ли и най-големите фенове на отбора са очаквали, че след 7 кръга тимът ще имат 5 победи и 2 равни и ще бъде на 2-о място, с равни точки с лидера Барселона.

Тимът от Валенсия наистина впечатлява с представянето си, но вестник “Марка” разкри, че договорите на повече от половината футболисти от първия отбор изтичат в края на сезона.

Заради големите си дългове, клубът предпочита да се обвързва с футболисти за кратък период от време или да взима играчи под наем, тъй като по този начин спестява пари. Така например преотстъпени в отбора в момента са Хави Торес от Малага, Уелингтон от Арсенал, Кабрал от Арсенал Саранди, Навас от Албасете и Аруна Коне от Севиля.

Затова контракти с тима и след 30 юни 2012 година имат единствено Мунуа, Паярдо, Ектор Родас, Ибора, Педро Лопес, Баркеро и Набил ел Жар.

Група футболисти, сред които са Байестерос, Нано, Дел Орно и Фаринос пък ще получат автоматично удължаване на договора си, ако изиграят определен брой мачове и съставът запази мястото си в испанския елит.

Така или иначе обаче заради силното представяне на отбора играчите, чиито договори изтичат следващото лятото от 1 януари ще имат възможност да преговарят с други тимове.