Холандският клуб Твенте, в който играе българският национален вратар Николай Михайлов, официално назначи Стив Макларън на поста треньор на тима. Новината бе потвърдена на сайта на холандците.

Английският специалист парафира договор за две години и половина. Шампионите на Холандия за 2010 година, които спечелиха купата на страната през миналия сезон и драматично сдадоха титлата, търсеха нов наставник след като се разделиха с Ко Адриансе.

50-годишният Макларън бе начело на Твенте от 2008 до 2010 година, след което реши да се пробва в Бундеслигата, заставайки начело на Волфсбург.

За разлика от престоя си в Ниската земя, където изведе Твенте до историческа първа титла за тима, Макларън бе уволнен във Волфсбург по средата на сезона заради незадоволителни резултати.

След това той пое славния двукратен европейски шампион Нотингам Форест в началото на настоящия сезон, но през месец октомври напусна заради слаби резултати. Именно Макларън бе начело на Англия, когато "Трите лъва" не успяха да се класират на Евро 2008.

В момента Твенте се намира на трето място в Ередивизие с 33 пункта в актива от 17 изиграни кръга.