Рома – Чезена, двубой от 19-тия кръг на италианската Серия А. Стадион "Олимпико", 19:00 часа българско време.

В последния кръг от полусезона Рома посреща Чезена. "Вълците" ще търсят успеха и ще се надяват Наполи да сгреши утре срещу Сиена, така че да се озоват на шестата позиция с 30 точки. "Морските кончета" пък имат съвсем различно желание. Те ще стискат палци за Наполи, тъй като Сиена се намира на мястото, към което Чезена се стреми – точно над чертата, под която са изпадащите.  

РОМА

Групата за мача: Стекеленбург, Лобонц, Курчи, Хайнце, Жуан, Кяер, Хосе Анхел, Рози, Перота, Гаго, Греко, Вивиани, Симплисио, Тадеи, Пянич, Тоти, Боян, Ламела, Борини

Контузени: Освалдо, Касети, Бурдисо, Де Роси

Наказани: Няма

Вероятен състав: Стекеленбург, Кяер, Хайнце, Тадеи, Хосе Анхел, Симплисио, Гаго, Пянич, Тоти, Ламела, Боян


ЧЕЗЕНА

Групата за мача: Антониоли, Равалия, Родригес, Роси, Лауро, Комото, Фон Берген, Беналуан, Чекарели, Морас, Гуана, Кандрева, Колучи, Пароло, Мартиньо, Едер, Муту, Ренела, Мартинес, Богдани

Контузени: Джокович, Малонга

Наказани: Няма

Вероятен състав: Антониоли, Родригес, Фон Берген, Комото, Роси, Гуана, Колучи, Пароло, Чекарели, Муту, Едер


Прогноза на Gol.bg:

Наставникът на Рома Луис Енрике няма да може да разчита на Даниеле Де Роси, който е контузен. Извън групата за мача заради травми са още Пабло Освалдо, Марко Касети и Николас Бурдисо.

В състава на Чезена пък, който в миналия кръг постигна първата си победа от 10-ти декември насам, с контузии са хърватинът Дамян Джокович и французина Доминик Малонга.

Миналия сезон "джалоросите" и "морските кончета" завършиха при резултат 0:0 срещата си на "Олимпико", а на "Дино Мануци", където двата отбора играха през януари миналата година, римляните постигнаха победа с 1:0, като попадението за Рома беше всъщност автогол на бранителя Максимилиано Пейегрино в 89-тата минута.

Сега феновете на "вълците" със сигурност ще искат успеха да дойде колкото се може по-леко. С оглед на това, че столичани се намират в страхотна форма и след загубата от Фиорентина с 0:3 на 4-ти декември са допуснали само три гола и не са губили, твърде вероятно е момчетата на Луис Енрике да нямат особени проблеми с Чезена.

Въпреки това защитата на Рома ще трябва да бъде внимателна. Марко Пароло, за когото се смята, че е желан от множество грандове (в пресата на Апенините се появиха информации, свързващи играча с Реал Мадрид), и Адриан Муту са в състояние да стреснат всяка една отбрана.  

Резултат: Рома – Чезена 2:0