Бившият германски капитан Михаел Балак е пред напускане на Байер Леверкузен. Той е в конфликт с ръководството и треньора.

През зимната пауза стана ясно, че халфът няма да получи нов договор с Байер от лятото. Той ще напусне със сигурност клуба и напрежението е налице, но сега се изостри и се говори за преждевременна раздяла.

„Според мен трябва да си тръгне от Байер. Той трябва да разбере, че е вече накрая на кариерата си и да действа сигурно за бъдещето си. В момента има тотално негативен образ и трябва да го промени”, каза спортният директор на Германския футболен съюз Матиас Замер пред телевизия Sky.

След като не поздрави треньора Робин Дут при смяната си срещу Майнц, Балак пожъна критики от директора Фьолер. Президентът на клуба Холцхойзер го обяви за „най-скъпата грешка”.

Сега треньорът Дут го остави цял мач на пейката срещу Вердер.

„Между нас не е станало нищо, отношенията са нормални. Балак има привилегии въз основа на кариерата си, но за състава това няма значение – имам млади играчи, които се хвърлят на 100 процента”, каза треньорът по телевизия Sport1.

"В клуба не могат да си признаят, че сбъркаха с треньора Дут и сега си търсят в Балак изкупителна жертва", контрира мениджърът на футболиста.

На Байер Леверкузен предстоят осминафинални мачове в Шампионската лига срещу Барселона. Отборът обаче се тресе от напрежение.