Едно от лошите момчета на английския футбол Джоуи Бартън не е никак впечатлен от продукцията, която изнесе Англия в снощната контрола с Холандия.

Халфът е разочарован от загубата на "Трите лъва" с 2:3 от "Лалетата" на "Уембли".

29-годишният футболист досега е имал само един мач с националната фланелка и това бе през 2007 година срещу Испания на "Олд Трафорд".

Тогава селекционер на англичаните бе Стив Макларън, който тотално се провали начело на страната.

Той призова новия селекционер, който и да е той, да направи Уейн Руни капитан на "Трите лъва", тъй като според него нападателят на Юнайтед притежава нужните лидерски качества.

"Ако Англия загуби своята национална гордост ще бъдем ранени. Сега просто ни остава да приемем загубата като прогрес", заяви Бартън, който обяви, че страната изобщо не е мръднала като прогрес в последно време.

"Не прогресираме изобщо, това е дееволюция. Това е почти същият тим, който бе победен от Германия на Мондиала. Уейн Руни трябва да бъде капитан и трябва да се даде път на младите", добави халфът на КПР.

"Трябва да се покаже вратата на застаряващите играчи и да се налагат младите. Според мен трябва да изпратим Англия с един млад състав на европейското първенство, така че тези момчета да натрупат опит. Дори и да не се справим добре поне ще имаме някаква дългосрочна стратегия", завърши Бартън.