Щутгарт постигна много важна победа с 4:1 над Вердер Бремен в среща от 31-ия кръг на немската Бундеслига и по този начин почти на 100 процента си осигури евроквота за следващия сезон.

Двата тима спретнаха много интересен мач, като "Швабите" бяха доста по-добрият отбор на терена и напълно заслужено се поздравиха с трите точки в срещата.

"Швабите" вече 9 поредни мача не са усещали вкуса на загубата и заемат 5-ата позиция в класирането с 49 точки и вече имат 5 точки преднина пред 7-ия Хановер.

За Вердер пък това е шести пореден двубой без победа и клубът е на път да изпусне и последния си шанс за Европа, като за момента заема 8-ата позиция с 42 точки.

Като цяло срещата започна перфектно за "Бременските музиканти" и те първи откриха резултата след попадение на Маркус Розенберг.

Щутгарт обаче обърна развоя на двубоя с голове на Кристиан Гентнер, Мартин Харник (2) и бразилския нападател Какау, който оформи крайния резултат.

Срещата започна със силен натиск на домакините, които усилено търсеха попадение още от първата минута на мача.

Шийбер създаде първото по-добро положение за "Швабите", след като няколко минути след началото на двубоя отправи добър удар, който обаче мина покрай вратата.

Вердер обаче успя да открие резултата след хубава контраатака. В 26-ата минута Марко Марин центрира перфектно за Маркус Розенберг и последният засече топката, за да даде гол преднина на гостите.

Домакините обаче притиснаха още повече опонента си и в 37-ата минута успяха да стигнат до изравнително попадение.

Кристиан Гентнер със страхотен удар възстанови статуквото и даде надежда на домакините, че могат да обърнат мача.

В края на полувремето домакините стигнаха до пълен обрат, след като Мартин Харник реализира и направи резултата 2:1.

След удар на Нийдермайер, Вийзе спаси, но топката попадна право на главата на Харник, който се разписа.

В 53-ата минута отново Харник бе точен и отново след добро центриране, като този път направи резултата 3:1.

В 89-ата минута Какау оформи крайното 4:1 в мача, след като се разписа с глава след центриране от фаул.