Англия постигна втора победа с 1:0 при Рой Ходжсън, но отново тимът не бе убедителен в представянето си.

След успеха над Норвегия, островитяните се наложиха над Белгия на “Уембли” в последната си контрола преди старта на Евро 2012.

Дани Уелбек отбеляза единственото попадение, но тимът определено не убеди с представянето си и отново действаше колебливо и допусна доста атаки към вратата си.

Рой Ходжсън направи 7 промени в състава от мача срещу Норвегия. Окслейд-Чембърлейн стартира за домакините, а и цялата защита бе нова. Тя се състоеше от трима играчи на Челси – Кейхил, Тери и Ашли Коул, а Глен Джонсън я допълваше. Джо Харт пък се завърна на вратата.

Стивън Джерард и Скот Паркър очаквано си партнираха в центъра на терена, Милнър, Ашли Йънг и Дани Уелбек също стартираха.

В състава на гостите си личаха имената на Венсан Компани, Томас Вермаелен, Маруан Фелайни и Муса Дембеле, както и на новото попадение на Челси Еден Азар. Ян Вертонген, който е пред трансфер в Тотнъм, също започна мача.

В началото нямаше много положения. Гостите действаха търпеливо, а англичаните трудно създаваха положения. Окслейд-Чембърлейн се опитваше да бъде активен, като веднъж направи пробив, а друг път стреля, но неточно.

Белгийците действаха на контраатака, но и те не стигаха до нищо опасно. В 17-ата минута Фелайни опита да изведе Мартенс, който блъсна в гърба затворилия го Гари Кейхил, който удари главата си в Джо Харт. Мачът бе прекъснат за 2 минути и в крайна сметка Джолиън Лескът замени бранителя.

Аксел Витцел стреля над вратата при една атака за Белгия, а след това и Еден Азар имаше нелоша възможност.

В 36-ата минута обаче Англия поведе с отличен гол. Топката бе отнета близо до центъра на терена, Ашли Йънг изведе Дани Уелбек в наказателното поле, който леко по диагонала копна топката над вратаря на съперника с левия крак за 1:0.

В самия край на полувремето домакините бяха близо до втори гол, когато при едно разбъркване в наказателното поле получиха шанс, но Стивън Джерард не успя да намери далечния ъгъл и така почивката дойде при 1:0.

След нея англичаните спечелиха два корнера в първите минути, които обаче не доведоха до нищо. След това Белгия отговори с няколко добри положения.

Еден Азар стреля на два пъти, без обаче да затрудни кой знае колко Джо Харт, а и Фелайни имаше възможност да изравни, когато стреля отблизо, но вратарят на Манчестър Сити отново реагира както трябва.

В средата на полувремето Ходжсън пусна в игра Тио Уолкът и Джърмейн Дефо, но англичаните продължиха трудно да създават положения.

Все пак в един момент Дефо бе изведен в наказателното поле, но не успя да стреля както трябва. Получи се рикошет и след това защитата на гостите успя да изчисти.

В 78-ата минута домакините изтръпнаха, защото защитникът Жиле стреля мощно отдалеч и топката се удари от външната страна на дясната греда на Харт. Малко след това вратарят на Англия едва не загуби топката, когато се забави с изчистването.

В 82-ата минута и Англия удари греда. Дефо успя да се измъкне, този път отдясно насочи топката по диагонала към далечния ъгъл, но за негово нещастие тя се отби от страничния стълб.

В 87-ата минута Вертонген бе оставен непокрит при корнер, но за късмет на домакините стреля над вратата на Харт. Малко след това Фелайни засече ново центриране и ударът му бе доста по-опасен, но за щастие но домакините неточен.

Хубава контра на Англия в 90-ата минута можеше да завърши с гол, но този път Дефо не се оказа достатъчно прецизен и стреля неточно.

В добавеното време Фелайни едва не изравни, когато стреля от движение с левия крак, но Харт плонжира и улови, за да запази победата.

Англия: Харт, Джонсън, Кейхил (19 Лескът), Тери (70 Джагиелка), Коул, Милнър, Паркър, Джерард (83 Хендерсън), Окслейд-Чембърлейн (66 Уолкът), Йънг (66 Дефо), Уелбек (53 Руни)
Белгия: Миньоле, Гийом, Жиле, Компани, Вермаелен, Вертонген, Азар, Фелайни, Витцел, Мартенс (72 Лукаку), Миралас (59 Шадли), Дембеле