Бившият футболист на бургаския Черноморец Савио Нсереко отново остана без отбор, след като не се разбра с третодивизионния германски Пройсен Мюнстер.

Футболистът се беше разбрал с клуба за личните си условия, но в последния момент отказа да пътува за лагера в Испания.

"Трансферът пропадна в последния момент", заяви агентът на Нсереко Улф Кирстен пред sport1.de.

"Разбрахме се за почти всички точки от договора, но една част от него не ни хареса. Жалко, защото считам Мюнстер за един добър отбор. Но ако има точка от договора, която не се харесва на една от страните, по-добре да не се стига до подписването му."

"Тези неща се случват във футбола. Ще опитаме да намерим на Савио отбор от първа, втора или трета Лига", завърши бившият нападател на Байер Леверкузен.

Благодарение на статута си при "аспирините", Кирстен е успял да уреди Нсереко да тренира с аматьорите на Леверкузен, за да поддържа форма.

През 2008 година Савио Нсереко бе считан за един от най-големите таланти в Германия. Той стана европейски шампион за младежи, а през 2009 година Уест Хям плати за него цели 9 милиона паунда.

През 2011 година Нсереко подсили бургаския Черноморец, но в 11 шампионатни мача не се разписа нито веднъж. За последните три години футболистът смени цели 9 клуба.