Наполи победи Парма с 2:1 като гост в среща от 22-рия кръг на Серия А и по този начин се доближи на три точки зад лидера във временното класиране, тима на Ювентус.

Освен това трябва да се отбележи, че именно съставът на Валтер Мадзари успя да прекъсне невероятната домакинска серия на "дуковете".

На "Енио Тардини" Роберто Донадони и компания не бяха губили двубой от италианското първенство от 17-ти март миналата година, когато паднаха от Милан.

В началото на срещата Парма се опита да наложи натиск, обаче "дуковете" не успяваха да застрашат вратата, пазена от Морган де Санктис. Все пак в 13-тата минута Ишак Белфодил отправи неточен удар с глава.

Само две минути по-късно Горан Пандев можеше да открие резултата в полза на неаполитанците. След пас на Хуан Камило Сунига македонецът стреля високо над напречната греда. Малко след това същото стори и Единсон Кавани.

В 20-тата минута Наполи поведе. Марек Хамшик получи великолепен пас от Блерим Джемайли и преодоля Антонио Миранте. Шест минути след попадението домакините пропуснаха добра възможност да изравнят. Никола Сансоне засече центриране отляво, но Де Санктис се беше позиционирал отлично и спаси.

Последваха два нови пропуска на "дуковете". Първо Паоло Канаваро изби кълбото от голлинията след удар на Марко Пароло, а по-нататък Де Санктис се справи със силен шут на Хайме Валдес.

До края на полувремето и гостите щяха да съжаляват. Миранте демонстрира страхотните си качества при изстрели на Уго Кампаняро и Кавани. В 41-вата минута Джемайли изскочи очи в очи с вратаря на Парма, но не можа да се разпише, а минута преди последния съдийски сигнал за първата част Кавани стреля неточно с глава.

Домакините започнаха второто полувреме агресивно и в 53-тата минута Алесандро Лукарели тества концентрацията на Де Санктис с много силен шут от далечно разстояние.

На другия край на игрището Канаваро стреля с глава, но не намери очертанията на противниковата врата. В крайна сметка защитникът опъна мрежата, обаче на своя отбор. В 74-тата минута Сансоне се освободи от опеката на Кампаняро и центрира, а Канаваро засече във вратата на Де Санктис.

По всичко личеше, че Парма за пореден път ще се размине с поражение на "Енио Тардини", но последната си дума не беше казал Ел Матадор, Единсон Кавани. В 85-тата минута Лоренцо Инсиние намери уругваеца с чудесен извеждащ пас и за южноамериканския нападател остана да заобиколи Миранте, за да донесе победата на своя тим.