Димитър Бербатов отново блесна за Фулъм, като вкара два гола и бе в основата на триумфа с 3:2 над Куинс Парк Рейнджърс в последен мач от 31-ия кръг на Висшата лига.

Мачът бе изключително интересен и драматичен, след като Котиджърс поведоха с 3 гола, но в края трябваше да треперят, а и завършиха сблъсъка с човек по-малко.

Все пак Фулъм вече има 39 точки и е на 10-о място, далеч от опасната зона. Куинс Парк пък остава с 23 на 19-а позиция и с минимални шансове за оцеляване, особено ако не подобри играта си в защита.

Мартин Йол не направи промени в състава на Фулъм, докато за Куинс Парк Адел Таарабт стартира за първи път от края на февруари. Лоик Реми и Боби Замора също бяха титуляри, така че тимът на Рейнджърс бе доста офанзивен.

Началото бе позитивно за домакините. Първо далечен удар на Дъф бе спасен от Сезар, а след това Самба се засуети при една ситуация, Дежага му отне, а защитникът при опита си да избие, го подсече.

Това бе дузпа, която Димитър Бербатов реализира и така отбеляза гол в 4-и пореден двубой. Това бе 12-ия гол на българина през този сезон в шампионата.

Домакините продължиха да доминират, а гостите не можеха да си подадат два паса и бяха напълно безпомощни.

В 22-ата минута логичното се случи. Отново Самба закопа тима си, след като не изчисти една топка, когато бе пресиран, загуби я, Бербатов се оказа на добра позиция и въпреки че Жулио Сезар докосна топката, не успя да спре удара и Фулъм поведе с 2:0, а българинът се наслади на 13-ото си попадение в шампионата.

Кю Пи Ар опита да отговори и Боби Замора и Лоик Реми имаха две добри положения, но и при двата случая стреляха над вратата, въпреки че можеха да се справят доста по-добре.

В 35-ата минута Бербатов овладя по невероятен начин едно дълго подаване, като с първото си докосване прехвърли топката над съперник и след това се измъкна в наказателното поле. Подаването му успоредно на голлинията бе отклонено от футболист на гостите, който прати топката в ръцете на Сезар. 

В 41-ата минута катастрофата за гостите стана пълна. Хубава комбинация на Фулъм завърши с измъкване на Рийзе, който стигна до крайната линия и центрира, а Клинт Хил бе заел лоша позиция и отклони топката в собствената си врата за 3:0.

Надеждата обаче се върна за гостите в самия край, когато Адел Таарабт с хубав диагонален удар намали изоставането на тима.

Малко след почивката отново мароканецът бе в центъра на събитията. В ъгъла на наказателното поле той задържа и принуди Карагунис да посегне за топката, след като малко театрално падна, а реферът отсъди дузпа.

Лоик Реми обаче стреля слабо, а опитния Марк Шварцър позна ъгъла, хвърли се и спаси, за да запази преднината от два гола. Това бе третата дузпа през сезона изпусната от Куинс Парк Рейнджърс.

В 51-ата минута обаче Реми се реваншира. Той се измъкна от защитата, запази топката и с мощен удар под гредата намали изоставането на отбора си само на един гол.

Малко след това опасен удар на Андрос Таунзънд накара Шварцър да се намесва. Последваха по-спокойни минути, въпреки че гостите определено бяха по-настоятелни, а домакините вече изобщо не се чувстваха спокойни.

Няколко пробива на Таунзънд създадоха напрежение в наказателното поле на Фулъм. В 70-ата минута Кристофър Самба опита да се реваншира за грешките си в отбрана, но стреля покрай вратата.

В 76-ата минута Реми добре се освободи, но стреля над вратата. Секунди след това Боби Замора бе близо до изравняването, но ударът му бе отклонен леко от Шварцър.

В 78-ата минута нещата за Фулъм станаха още по-тежки. Стив Сидуел влезе остро при една спорна топка, не успя да играе с топката и агресивното му посягане и сблъсък с Траоре, накараха Лий Пробърт да го изгони, въпреки че ситуацията изглеждаше спорна.

До края гостите така и не успяха да наложат сериозен натиск и нямаха кой знае какво положения, така че домакините удържаха преднината си и спечелиха.

Фулъм – Куинс Парк Рейнджърс 3:2

1:0 Бербатов 8 дузпа
2:0 Бербатова 22
3:0 Хил 41 автогол
3:1 Таарабт 45
3:2 Реми 51

Фулъм: Шварцър, Ритер, Сендерос, Хангеланд, Рийзе, Дъф, Карагунис, Сидуел, Дежага (38 Емануелсон, 80 Фримпонг), Руис, Бербатов
Куинс Парк Рейнджърс: Сезар, Босингва, Самба, Хил (46 Онуоха), Траоре (84 Макки), Таунзънд, Мбиа, Джинас, Таарабт (75 Хойлет), Реми, Замора