Рединг удари с 4:2 Фулъм на "Крейвън Котидж" в шоу мач и записа страхотна победа преди отпадането си в Чемпиъншип.

Два гола за гостите заби Хал Робсън-Кану, по един добавиха Адам льо Фондър и Джем Караджан. На два пъти за Фулъм се разписа Брайън Руис.

Българският нападател Димитър Бербатов бе през цялата среща на терена, но така и не успя да помогне на отбора си да стигне поне до точката.

Бербо се отличи с два страхотни паса към съотборниците си и един удар от воле, но като цяло бе изолиран от играта и не направи запомнящо се представяне. Станислав Манолев пък остана на резервната скамейка на Фулъм и не влезе в игра.

С тази си загуба Фулъм още повече разочарова в последните си мачове и вече е леко застрашен от изпадане.



Фулъм започна атакуващо срещата и домакините можеха да вкарат още в третата минута. Тогава Деймиън Дъф проби отдясно и центрира остро в наказателното поле на Рединг, където Брайън Руис стреля от точката на дузпата, но Алекс Макарти показа невероятна класа и спаси.

Това положение обаче стресна гостите и те бързо изнесоха играта в половината на Фулъм. В 7-ата минута Крис Гънтър проби отляво и стреля по диагонала, но топката мина над гредата. Пет минути по-късно Рединг поведе след дузпа.

Джон Арне Рийзе по доста глупав начин събори Хал Робсън-Кану в наказателното поле, при което асистент съдията размаха флага и последва дузпа. Зад топката застана Хал Робсън-Кану и технично вкара за 0:1.

В следващите минути играчите на Рединг много правилно задържаха топката и не даваха почти никакви шансове на Фулъм. В 19-ата минута Дъф проби отляво, последва остро центриране в наказателното поле на гостите, но там защитата на Рединг се справи с тази опасност.

Минута по-късно топката достигна до Митко Бербатов, който технично я овладя, но не успя да се завърти и да нанесе силен удар по посока вратата на Алекс Макарти. Гостите отговориха мигновенно и бяха близо до втори гол.

Джоуби Маканъф направи страхотен пробив през центъра и изведе отлично Гарат Макклиъри отляво, който стреля с фалцов удар от ъгъла на наказателното поле, но прати топката до лявата греда на домакините.

В 24-ата минута Йоргос Карагунис хвърли страхотен пас към Бербатов, който се опита да прехвърли с глава Алекс Макарти, но вратарят внимаваше и улови топката. Отговорът на Рединг бе тупалка на Крис Гънтър, но в аут.

В 32-ата минута Бербатов овладя технично топката в наказателното поле на Рединг и центрира към Брайън Руис, който свали с глава към резервата Уго Родайега, той стреля силно от малкото наказателно поле, но отново Алекс Макарти показа страхотна класа и спаси.

Малко по-късно  Хал Робсън-Кану стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина над вратата. До края на полувремето футболистите на Фълъм наложиха преса и сериозно притиснаха гостите в собствената им половина, но така и не успяха да вкарат. С пропуски се отличиха Уго Родайега и Брайън Руис.

Второто полувреме започна със страхотно положение за гол на Рединг. Джоуби Маканъф пусна страхотен пас към Джем Караджан, който се озова сам срещу  Марк Шварцер, но стреля технично и вратарят успя да спаси със сетни усилия.

В 50-ата минута Уго Родайега стреля силно от границата на наказателното поле, но Марк Шварцер спаси. Четири минути по-късно Рийзе направи поредната си безумна грешка в този мач и подари топката на Павел Погребняк, но той направи голям пропуск.

Това действие на Рийзе разяри Мартин Йол и той моментално го замени. След час игра Митко Бербатов се опита да си изпроси дузпа, но такава правилно не му бе отсъдена. В ответната атака Рединг направи за смях защитата на Фулъм, топката се озова в Хал Робсън-Кану, който с техничен удар отблизо направи 0:2.

В 65-ата минута Бербатов се озова на отлична позиция в наказателното поле на Рединг, но стреля твърде неточно в аут. Малко по-късно Дани Гътри стреля остро, но Шварцър улови. Така се стигна до 70-ата минута, когато Уго Родайега изведе хитро Брайън Руис отдясно и той технично вкара за 1:2.

Пет минути по-късно Караджан изведе резервата Адам льо Фондър зад отбраната на Фулъм, последва финт срещу Шварцър и удар за 1:3. Това обаче не бе всичко и в 77-ата минута резервата Качаниклич проби отдясно и центрира отлично в наказателното поле на Рединг, където Брайън Руис се извиси и вкара с глава за 2:3.

Малко по-късно гредата спаси гостите, след като Бербатов намери Уго Родайега, който натресе гредата. Така се стигна до 83-ата минута, когато гостите отново сгрешиха в защита и подариха топката на Джем Караджан, който с мощен шут от границата на наказателното поле опъна мрежата за 2:4.

До края на срещата Фулъм натисна, но стигна единствено до едно положение, което бе пропиляно от Качаниклич. Така Рединг стигна до победата и заслужено си взе трите точки. Фулъм пък вече леко е застрашен от изпадане.

Фулъм - Рединг 2:4

Голмайстори:
0:1 Хал Робсън-Кану (12 - дузпа)
0:2 Хал Робсън-Кану (62)
1:2 Брайън Руис (70)
1:3 Адам льо Фондър (75)
2:3 Брайън Руис (77)
2:4 Джем Караджан (83)

Фулъм: Шварцер, Д Рийзе (56 Ричардсън), Сендерос, Хангеланд, Рийтер, Карагунис (28 - Родайега), Брайън Руис, Дъф (71 Качаниклич), Енох, Емануелсон, Бербатов

Рединг: Алекс , Гънтър, Мариапа, Морисън, Кели, Караджан, Маканъф (73 Блекман),  Робсън-Кану (82 Карисо), Гътри, Погребняк (72 Льо Фондър), Макклиъри