В лагера на Холандия останаха неприятно изненадани след равенството с Естония и то след като стигнаха до 2:2 благодарение на вкарана дузпа от Робин ван Перси в края.

Резултатът обаче не е фатален, тъй като тимът продължава да бъде убедителен лидер в групата си с 6 точки пред втория Румъния. Лалетата загубиха първи точки след 6 поредни успеха.

„Кой можеше да очаква подобно нещо? Във футбола обаче това се случва. Жалко е, че не спечелихме, но и това го има в играта. Все пак мачът бе доста странен, тъй като трябва да сме доволни, че изравнихме, но след това с малко късмет можехме и да спечелим. Все пак естонците показаха силна игра и това момче, което вкара двата гола за тях (Константин Василиев) е много добро“ каза Ван Перси.

„Когато знаеш, че си по-добър и трябва да зарадваш феновете си с победа, е нормално да си разочарован след подобна вечер. Трябваше да вкараме 2-3 гола до 20-ата минута, но въпреки че не го направихме, не трябваше да допускаме и попадения в своята врата“ добави Ариен Робен.

„Позволихме лесни попадения, а след почивката се подведохме по техния стил. Жалко е, че не спечелихме, но продължаваме напред“ изтъкна Кевин Строотман, чийто тим с победа над Андора във вторник на практика ще си гарантира класирането за финалите.