Отборът на Дания си върна на Армения за унизителната загуба с 0:4, която претърпя преди няколко месеца в Копенхаген. „Червения динамит“ надви домакините с 1:0 с гол на Даниел Агер от дузпа 20 минути преди края.

Така, след изиграването на 8 срещи, Дания е с 12 точки във временното класиране и измести България. Арменците пък се простиха с малките си шансове за класиране на бараж и остават предпоследни с 9 точки.

Датчаните доминираха през първото полувреме, но стражът на домакините Кеворг Каспаров на няколко пъти се намесваше решително.

През втората част двата отбора заложиха на сигурността, но първи сбъркаха арменците. Защитникът Вараздат Хароян спъна Виктор Фишер в наказателното поле, получи втори жълт картон, а Дани Агер не сбърка от 11-те метра, за да донесе победата на гостите.
 



Дания започна много активно срещата и първото сериозно положение беше пред вратата на домакините – в 3-ата минута Кристиян Ериксен имаше възможност да отбележи след изпълнение на пряк свободен от границата на наказателното поле, но пропусна. Съвсем скоро, след страхотно разбъркване пред вратата на Армения, домакините по чудо се отърваха без да допуснат гол.

Постепенно арменците изравниха играта и действията се пренесоха в центъра на терена. В средата на първото полувреме обаче отново Дания трябваше да съжалява, че не води в резултата, след като в разстояние на 1 минута, вратарят на Армения отрази два опасни удара към вратата си. В 27-ата минута страхотен диагонален изстрел от 25 метра на Мартин Брейтуейт от Дания мина на сантиметри от гредата.

Домакините пък отправиха първия се удар към противниковата врата едва в 30-ата минута. В 43-ата минута вратарят на Армения отново трябваше да се намесва след диагонален удар по земята на Ериксен от около 23 метра. Полувремето завърши с надмощие на Дания, но стражът на домакините успяваше да покрие грешките на съотборниците си.


Втората част започна по-равностойно, с атаки към двете врати. Темпото на игра също падна сериозно и двата отбора заиграха по-сигурно. В 65-ата минута Дания за малко да допусне нелеп авгогол, когато след центриране от корнер топката се удари в гърба на датски защитник и срещна горната греда.

В 72-ата минута Хароян от домакините спъна Виктор Фишер в назателното поле и Дания получи дузпа. Защитникът на Ливърпул Даниел Агер беше точен от бялата точка и даде преднина на отбора си. 

В 91-ата минута Арас Озбилис от домакините стреля опасно от пряк свободен удар, но стражът на гостите Стефан Андересен със сетни усилия спаси.