Атлетико Мадрид продължи победния си ход в Примера, след като откри 4-ия кръг с успех с 4:2 над Алмерия у дома.

Дюшекчиите са с пълен актив от 12 точки, като вкараха по два гола през двете полувремена. Андалусийци са все още без победа, като имат 2 точки в актива си.

Мачът  започна отлично за домакините. В 15-ата минута след центриране защитникът Трухийо отклони топката към далечната греда, където Давид Вия бе заел отлична позиция и реализира.

Няколко минути по-късно Диего Коста пропусна да удвои, след като ударът му от 3-4 метра бе спасен по фантастичен начин от Естебан. Коке също не успя да реализира.

В 35-ата минута обаче логичното се случи. Пейерано закъсня с намесата си и събори Филипе Луис в наказателното поле. Коста реализира отсъдената дузпа, като това бе третият двубой от началото на сезона, в който андалусийци дадоха шанс на съперника да стреля от бялата точка.

Алмерия обаче намали пасива си в 40-ата минута. При центриране отдясно четирима играчи на Атлетико не се ориентираха добре и въпреки че Родри не успя при първия си опит, при добавката реализира.

Веднага глед паузата Коке нямаше късмет да вкара трети гол, след като изстрелът му се отби от гредата.

В средата на втората част обаче интригата приключи. В 63-ата минута Тиаго бе оставен непокрит и реализира, а 3 минути по-късно Раул Гарсия направи 4:1 след пас на Хуанфран.

В края гостите върнаха още едно попадение чрез Видал, но това само направи поражението им по-почетно.