Евертън остана без загуба във Висшата лига, след като обърна с 3:2 Уест Хям при гостуването си на „Болейн Граунд”.

Новото попълнение Ромелу Лукаку донесе триумфа, а преди това Лейтън Бейнс вкара два гола от статични положения. Така мърсисайдци вече имат 9 точки и излязоха 4-и. Чуковете са 14-и с 5.

Сам Алърдайс направи една промяна от отбора, който взе точка от Саутхемптън, като Разван Рац замени контузения Ги Демел. Модибо Майга водеше атаката, а Младен Петрич и Рикардо Ваш Те бяха на пейката. За Евертън нямаше промени от триумфа над Челси.

В началото Мохамед Диаме не бе точен, след което Евертън отговори с остър удар на Кевин Миралас, но Юси Яаскелайнен отново показа, че е във форма и спаси.

Положенията не бяха много, но в 31-ата минута Чуковете имаха късмет да поведат. Удар на Равел Морисън рикошира във Фил Ягиелка и топката промени сериозно движението си, за да влезе в мрежата си. Това бе първо вкарано попадение от лондончани от първия кръг на сезона, когато биха Кардиф с 2:0.

До почивката Карамелите опитаха да реагират и в една ситуация Рос Баркли почти се измъкна на чиста позиция, но Анди О’Брайън с решителна намеса предотврати неприятности за Яаскелайнен.

На почивката Роберто Мартинес пусна в игра за мърсисайдци новите попълнения Ромелу Лукаку и Джеймс Маккарти и Евертън продължи да натиска.

След няколко не много чисти ситуации, изравняването стана факт. В 62-ата минута гостите спечелиха нарушение пред наказателното поле и Лейтън Бейнс прати топката в далечния ъгъл за 1:1.

Последва шут на Лукаку, който мина много малко над напречната греда, а след центриране на Бейнс се получи рикошет и Яаскелайнен трябваше да прави важно спасяване.

Уест Хям трябваше да се защитава, но в 75-ата минута домакините спечелиха дузпа. Маккарти събори Кевин Нолан в наказателното поле и Марк Ноубъл прати Тим Хауърд в обратния ъгъл, за да върне преднината на отбора си.

Само че малко по-късно голмайсторът се превърна в грешник, тъй като извърши грубо нарушение срещу Рос Баркли и бе изгонен с втори жълт картон, а това се оказа решаващо.

В 83-ата минута Бейнс повтори изпълнението си и с нов великолепен пряк свободен удар изравни. Само 2 минути по-късно обратът бе факт. Лукаку проби и подаде към Миралас, след което продължи и засече с глава центриране на сънародника си от Белгия, за да реализира за 3:2. Той обаче се сблъска с О’Брайън и трябваше да получи лекарска помощ след гола.

Така Евертън записа 11-и пореден мач във Висшата лига без загуба от Уест Хям (7 победи), като няма поражение  от лондончани от 2007-а.