Вицепрезидентът на бразилската федерация Марко Поло дел Неро обяви, че футболните власти в страната няма да правят проблеми на Диего Коща и той ще може да играе за Испания.

Както е известно нападателят ва Атлетико Мадрид уведоми селекционера на Ла Фурия Висенте дел Боске, че е готов да носи екипа на иберийците.

Заради бюрократични спънки обаче и допълнителни документи, изискани от ФИФА по настояване на бразилската федерация обаче, той нямаше как да попадне в състава за предстоящите две световни квалификации.

„След като един играч иска да играе тук или там ние няма да бъдем тези, които ще го спрат. Това е моята позиция, а и съм сигурен, че и позицията на президента на федерацията Хосе Мария Марин” заяви Дел Неро, цитиран от „О Естадо де Сао Пауло”.

Коща има испански паспорт, тъй като от няколко години е част от Дюшекчиите. През тази година той записа участие в контролни срещи за Селесао, но не е и в официален двубой, което му дава право да носи екипа на друга страна. Това ще бъде потвърдено окончателно, когато бразилците пратят специален документ, с който удостоверяват, че нападателят няма официален мач за нито една селекция на южноамериканците.