Мениджърът на Уест Хям Сам Алардайс бе от триумфа над Тотнъм с 3:0, който вероятно му дава възможност да остане още време начело на тима.

Чуковете постигнаха първия си успех на терена на съперника от 1999-а, а босът коментира след мача, това победата се дължи на специалната тактика приложена за сблъсъка.

„Искахме да играем без изявен нападател, а да атакуваме с повече хора от средата на терена, като има повече включвания от втора позиция. Крилата ни в лицето на Ваш Те и Даунинг влизаха навътре и по този начин объркваха техните централни бранители, които не знаеха срещу кого всъщност се изправят“ обясни Големия Сам.

„Третият гол бе ясно олицетворение за това, към което се стремяхме. Хубаво е, че планираното от нас се получи, но ако нещата не се бяха развили така със сигурност щях да бъда разсипан от критики. Момчетата обаче бяха брилянтни и заслужихме победата“ добави той.

„Имахме нужда от точки. Не се притеснявах толкова за представянето ни като цяло, колкото за това, че трудно вкарваме голове. Сега обаче са получи. И трите ни попадения бяха различни – статично положение, имахме късмет при второто попадение, а третото бе наистина гениално“ каза още Алардайс, чийто тим с победата се измъкна от зоната на изпадащите.