Мениджърът на Блекпул Пол Инс отнесе наказание от 5 мача, след като бе признат за виновен по 3 обвинения, които му бяха повдигнати от Футболната асоциация.

Бившият капитан на Англия и полузащитник на Ливърпул, Интер и Манчестър Юнайтед, изпусна нервите си след мача с Борнемут на 14 септември.

Тогава той бе изгонен на трибуните, след като ядосан хвърли на земята бутилка с вода, но по-сериозните му провинения се случили след последния съдийски сигнал около тунела.

Инс бе обвинен и признат за виновен в отправяне на обиди към рефер, заплашване на арбитър и грубо поведение срещу съдия. В резултат той няма да води отбора си в двубоите срещу Уигън, Блекбърн, Нотингам, Ипсуич и Бирмингам.

„ФК Блекпул ще работи заедно с Пол и неговите асистенти, за да гарантира, че наложеното наказание няма да повлияе върху целите на отбора в дългосрочен или краткосрочен план“ се казва в официално съобщение на клуба.

Мандарините вървят добре през кампанията в Чемпиъншип, като са 6-и, на 6 точки от лидера Бърнли. Все пак тимът не е в много добра форма, като записа загуба и 4 равни в последните си 5 срещи.