Холандия постигна разгромна победа с 8:1 над Унгария в световна квалификация от Група "D".

Maчът бе без абсолютно никакво значение за домакините, но въпреки това те показаха класата си.

Селекционерът Луис ван Гаал реши да пусне силен титулярен състав в който личаха имената на Робин ван Перси, Рафа ван дер Ваарт, Ариен Робен и Кевин Стротман.

Ван Перси вкара три гола за успеха на своите, разписвайки се в 16-ата, 44-ата и 53-ата минути. По този начин той задмина Патрик Клуиверт по голове с фланелката на страната. Нападателят има общо 41 попадения в сметката си, докато бившият нападател на Барса е с 39. 

Стротман вкара също гол в 25-ата, а и Ленс записа името си сред голмайсторите, реализирайки в 38-ата минута. Освен това в 65-ата гостите си вкараха автогол, а в 85-ата минута Ван дер Ваарт също се отчете. За крайния резултат точен бе Робен в 90-ата минута. Почетният гол за "Маджарите" дойде след попадение от дузпа на Джуджак в 47-ата минута. 

След този мач Холандия има 25 точки на върха, а унгарците вече са 4-и в класирането с 14 точки.

Турция мина на второто място с 16 точки след победа от 2:0 над Естония като гост, която дойде след голове на Булут и Йълмъз в 27-ата и 47-ата минути.

Румънците са трети, но имат същия актив, след като надвиха Андора като гости с 4:0. Кересу, Станку, Торже и Лазар вкараха за гостите в 42-ата, 54-ата, 62-ата и 85-ата минути.



"Лалетата" започнаха по-активно мача и Робин ван Перси откри резултата в 16-ата минута, засичайки с глава прекрасно центриране на Янмаат.

Ударът на холандеца с глава пък бе от много високо качество и той прати топката неспасяемо във вратата на противника. 

Преднината на домакините бе удвоена от Кевин Стротман в 25-ата минута, след като и той реализира попадение с глава.

Джърмейн Ленс се възползва от грешка на противников футболист, който му подари топката, след което центрира в наказателното поле.

Стротман от своя страна засече топката с глава и прехвърли вратаря, а след това тя влезе в мрежата.

Самият Ленс също се разписа, като неговият гол падна в 38-ата минута. 

Той отправи силен удар от точката на дузпата, след като преди това противников бранител изби удар на негов съотборник. Така преднината на домакините стана класическа.

В 44-ата минута Ван Перси вкара втория си гол в мача, за да покачи на 4:0. Нападателят бе намерен от Робен пред малкото наказателно поле и с глава реализира без проблеми.

Гостите все пак намалиха изоставането си на три гола след попадение от дузпа на Балаш Джуджак в 47-ата минута.

В 53-ата минута обаче домакините стигнаха до пети гол, дело на Робин ван Перси, като по този начин нападателят оформи своя хеттрик и задмина Патрик Клуиверт по голове с националната фланелка. 

Нападателят на Юнайтед вече е едноличен лидер в голмайсторската класация със своите 41 попадения за "Лалетата". 

В ситуацията Робен свали топката с глава за своя съотборник след хубаво центриране от фланга, а нападателят не сгреши, след като бе останал сам срещу вратаря.

Голеадата обаче не спря дотук. Девесчери си вкара топката в собствената врата в 65-ата минута и така Холандия стигна до аванс от 6:1.

В 85-ата минута Рафа ван дер Ваарт вкара за 7:1. Той се разписа след хубав удар от фаул. Пет минути след това Ариен Робен оформи крайното 8:1. Крилото изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар и от 25 метра реализира.

До края нямаше повече голове. 


ХОЛАНДИЯ - УНГАРИЯ 8:1 
1:0 Ван Перси 16'
2:0 Стротман 25'
3:0 Ленс 38'
4:0 Ван Перси 44'
4:1 Джуджак 47' дузпа
5:1 Ван Перси 53'
6:1 Девесчери 65' автогол
7:1 Ван дер Ваарт 85'
8:1 Робен 90'

Съставът на Холандия: Ворм, Влаар, Янмаат, Блинд, Брума, Робен, Ван дер Ваарт, Де Йонг, Стротман, Ван Перси (61 - Каут), Ленс