Участникът в Шампионската лига Реал Сосиедад прекъсна лошата си поредица, като спечели с 2:1 при гостуването си на Валенсия в двубой от 9-ия кръг на Примера дивисион.

Баските бяха в серия от 8 поредни мача без победа във всички турнири, като за последен път триумфираха в края на август, а след това записаха 3 равенства и 5 загуби. 

Антоан Гриезман откри в 40-ата минута за тима от Сан Себастиан, когато Агирече му свали с глава и той стреля точно във вратата.

След почивката гостите продължиха да бъдат по-активни и Рубен Пардо ги успокои с втори гол в 58-ата минута, когато отправи точен изстрел, оставен свободен фронтално срещу вратата.

След това домакините се активизираха едва в последните минути, но попадението на Пабон в добавеното време дойде твърде късно, за да се надяват на нещо от мача.

По този начин успешната серия на Валенсия от 5 победи и равен в последните 6 двубоя във всички турнири приключи. Прилепите все пак са 7-и с 13 точки, докато Сосиедад успя да се изкачи в средата на класирането с 10 в актива си.