Галатасарай постигна хубава победа над ФК Копенхаген с 3:1 в първа група на Шампионската лига и така увеличи шансовете си да продължи напред в надпреварата.

Турският тим си осигури успеха още до почивката, когато паднаха всичките попадения, а по този начин хората на Роберто Манчини вече са втори в групата с 4 точки, като се възползваха от загубата на Ювентус от Реал, който е с 2. Датчаните пък са с 1.

Бразилецът Фелипе Мело успокои феновете на домакините, че до изненада няма да се стигне, след като откри още в 10-ата минута. Натискът на домакините бе сериозен, а в ситуацията Дрогба добре задържа по десния фланг, след това подаде на Нункеу, чието хубаво центриране бе засечено с глава от халфа за 1:0.

Няколко минути след това Дробга накара вратаря Виланд да спасява, а доминацията на Галатасарай бе оползотворена в последните минути преди почивката.

Първо в 38-ата, Емануел Ебуе проби през защитата на гостите и намери Уесли Снайдер, който с прецизен удар вкара в далечния ъгъл. През уикенда холандецът донесе триумфа над Карабюкспор в първенството и сега отново отбеляза.

В добавеното време пък бе ред на Дидие Дрогба да отбележи дежурния си гол. Отново Ебуе бе в основата, като този път Брума го изведе, бившият играч на Арсенал привлече вратаря Виланд, след което комбинира с останалия свободен на далечната греда нападател, който естествено не пропусна да направи 3:0.

След паузата домакините намалиха темпото, което даде възможност на Копенхаген да се подобри. Датският състав обаче не бе остър в атаките си, въпреки че владееше повече топката.

В средата на втората част Дрогба изведе отлично Йълмъз, чийто удар обаче мина покрай вратата. Минути след това турският футболист не бе точен и след хубав пас на Снайдер.

Все пак Копенхаген получи награда за усилията си след почивката и в 88-ата минута Клаудемир, макар и с малко късмет, успя да преодолее Муслера за крайното 3:1.