Новакът във Висшата лига Кристъл Палас се раздели с мениджъра си Йън Холоуей по взаимно съгласие.

Треньорът вкара Орлите в елита, но тимът стартира този сезон със 7 загуби от 8 мача и се намира твърдо в зоната на изпадащите, което доведе и до промяната. В понеделник лондончани паднаха от Фулъм с 1:4 и това сложи край на престоя на Холоуей на „Селхърст Парк“.

„Клубът има нужда от енергия, която аз не мисля, че мога да му дам. Уморен съм. Те не искаха да си тръгвам, но аз искам да дам шанс на отбора да остане в Лигата. До края има 30 мача, така че новият човек ще има време, за да оправи нещата и ако успее няма да има по-щастлив човек от мен“ заяви бившият бос на Блекпул.

„Той прецени, че нещата не се получават както иска, че не получава необходимата подкрепа и смята, че един различен подход може да ни задържи в тази дивизия“ изтъкна съ-президентът Стив Периш.

Интересно е, че Холоуей пое Палас преди малко от година – през миналия ноември, но успя да върне отбора във Висшата лига след успешен рейд в плейофите. „Загубих духа на отбора, който ни помогна да спечелим промоция“ обясни още 50-годишният специалист.

Бившият мениджър на Стоук Сити Тони Пюлис е фаворит на букмейкърите за поста, като освен това се спрягат имената още на Нийл Уорнък, Роберто ди Матео, Мартин О’Нийл, Крис Коулман и Алан Кърбишли.