Монако допусна първа загуба през този сезон във френския елит, след като загуби с 0:2 гостуването си на "Метропол", на намиращия се в страхотна форма тим на Лил. 

Двата отбора се срещнаха в двубой от 12-ия кръг на Лига 1, а след него "Кучетата" изместиха "Монегаските" от 2-ото място в класирането и го заемат с актив от 26 точки, докато отборът на Раниери е 3-и с 25 точки. 

И двете попадения за домакините реализира централният нападател Нолан Ру, който направи страхотен мач.

Не обаче той бе героят за Лил. В такъв се превърна стражът на тима Винсент Уаняма, който спаси няколко фантастични положения. 

В 27-ата минута резултатът бе открит от Ру. Марко Баша му подаде в наказателното поле и младият футболист просто отклони топката в противниковата врата от близка дистанция, за да вкара. 

В 71-ата минута отново той обаче бе точен, след като Мавуба го видя на далечната греда, след страхотна контраатака за домакините, и той просто добута топката в мрежата. 

"Монегаските" обаче не демонстрираха никак лош футбол, но направиха изключителни пропуски. 

Ривиер бе изведен сам срещу вратаря след почивката, но Уаняма се намеси феноменално и предотврати с крак чисто попадение. Освен това нигерийският вратар на домакините спаси два страхотни удара на Фалкао, а освен това се намеси перфектно и при някои не толкова опасни ситуации.