Алжир успя да се класира за втори пореден Мондиал, след като елиминира в решителния плейоф Буркина Фасо и страната ще играе на световното в Бразилия през следващата година.

На реванша от плейофите "Пустинните лисици" стигнаха до минимална победа с 1:0 на стадион "Мустафа Такер" в Ел Булейда. 

Стражът на ЦСКА Райс Мболи остана на резервната скамейка, тъй като селекционерът Вахид Халилходжич предпочете да заложи под рамката на вратата, на Земамуше.

След тази победа Алжир отива на Мондиал благодарение на правилото за повече голове на чужд терен. Първият мач бе за Буркина Фасо и страната спечели с 3:2, но днес надеждите и бяха попарени.

Единственото попадение бе дело на Маджид Бугера, който се разписа в 49-ата минута, след като бе най-съобразителен при едно центриране от фаул, при което настана меле.

Той обаче бе и пожален от рефера, който не го изгони от игра заради брутално влизане в краката на друг състезател по време на мача. 

Toва е и 4-о класиране на Мондиал за националния тим на Алжир. Гостите от своя страна имаха перфектни шансове да измъкнат положителен резултат, но в 73-ата минута Бансе пропусна сам срещу вратаря, а в 90-ата минута Буркина Фасо нацели и греда.