Седем месеца преди началото на Световното първенство в Бразилия се случи сериозен инцидент на стадион „Коринтианс Арена” в Сао Пауло, който трябва да приеме първия мач на турнира през 2014-а.

Двама души загинаха, след като кран се срути върху една от трибуните на стадиона, с което събори и част от покрива. Под развалините се оказал камион, от които двама души са починали, а трети е откаран в болница със сериозни наранявания. Първоначалната информация бе, че загиналите са трима.

Полицаи, пожарникари и хеликоптери се опитват да нормализират обстановката в района и да открият други пострадали. Все още няма яснота относно това каква е причината кранът да се срути.

„ФИФА и Местния организационен комитет научиха за смъртта на работниците на „Коринтианс Арена“ с огромна тъга. Искаме да изкажем най-искрените си съболезнования на семействата на трагично загиналите. Сигурността на хората, които работят по стадионите винаги е била приоритет за нас“ се казва в официално съобщение на световната централа.

Близо 1500 служители се грижат за строежа на стадиона, който бе на 94% готов. Съоръжението трябва да е напълно завършено до края на декември, когато е крайният срок поставен от ФИФА.

От Организационният комитет на Мондиал 2014 вече признаха, че изпитват известни трудности около завършването на част от стадионите за първенството. Днешният инцидент вероятно допълнително ще забави завършването на стадиона.

Инцидентът за пореден път поставя под съмнение способността Бразлия да организира Мондиал 2014. Все още не е ясно дали всички стадиона ще бъдат завършени в срока, който е поставен от ФИФА.