Треньорът на Барселона Херардо Мартино ще напусне Барселона след края на сезона, твърди известният аржентински журналист Фабиан Годой, цитиран от „Ел Мундо Депортиво”. 

Според него специалистът вече е споделил с най-близките си, че не се чувства щастлив на „Камп Ноу” и иска да си тръгне, когато кампанията приключи. 

Мартино се разочаровал от честите критики, които получава за играта на отбора, въпреки че резултатите са добри. Непрекъснатите сравнения с тима от времето на Пеп Гуардиола също не му се нравели изобщо. 

Назначаването на специалиста през лятото на мястото на Тито Виланова така или иначе бе доста изненадващо, тъй като той бе неизвестен за европейския футбол. Тата подписа за 2 години, но очакванията са, че нява да изпълни договора си. 

Вече се обсъждат и евентуалните варианти за негов заместник, като на челно място в списъка е Гуус Хидинк, който в момента е без работа. 

Холандецът е едно от най-големите имена в професията през последните 30 години, а връзките между Барса и страната на Лалетата са отдавна, като тимът постигна големи успехи воден от Ринус Микелс, Луис Ван Гаал, Франк Райкард и разбира се Йохан Кройф.