Френският Клермон отново привлече внимание към себе си, след като назначи втора жена за треньор в рамките на малко повече от месец.

В края на май втородивизионният тим назначи за главен треньор на отбора 36-годишната Хелена Коста. Така тя влезе в историята като първата жена, която поема мъжки професионален футболен клуб в една от първите две дивизии на което и да е европейско първенство.

В понеделник обаче Коста си подаде оставката и напусна клуба. Тя обвини ръководството в "аматьорщина" и "липса на уважение", като се оплака, че са били привличани играчи без нейно знание.

Клермон веднага реагира, като за заместник на Коста назначи 39-годишната Корин Диакре. Тя подписа 2-годишен договор с клуба и ще започне работа от началото на следващата седмица.

Диакре има 121 мача за националния отбор на Франция между 1993 и 2005 година. Тя има опит като треньорка само на женски отбори - на Сойо от 2010 година насам, както и помощник - треньорка в националния отбор за последните 7 години.

През 1999-та година Каролина Мораче бе назначена за треньорка на третодивизионния Витербесе, но напусна след само два мача. Като причина посочи натиска от медиите.