От ПСЖ ще започнат да се съобразяват с правилата за Финансовия Феърплей, заяви треньорът на отбора Лоран Блан.

Парижани бяха един от двата тима заедно с Манчестър Сити, които отнесоха изключително сурови санкции заради нарушението на новите финансови правила.

В края на миналия сезон УЕФА глоби двата отбора по 50 милиона евро и им наложи ограничение в регистрирането на играчи за Шампионската Лига. И според Блан тимът вече ще внимава с разходите.

"Не правим това, което искаме. Знаете го също както и аз. Ако ти е казано, че това е формулата, има причини за това", коментира Блан, цитиран от Goal.com.

"Финансовият Феърплей ще ни попречи. Ние вече усетихме дискомфорта. Но това не ни попречи да привлечем двама ключови играчи - Серж Орие и Давид Луис. Но е истина, че не можем да правим това, което искаме. Знаем това".

Френският шампион вече направи един много голям трансфер, плащайки 50 милиона лири на Челси за Давид Луис. Това сериозно ограничава възможностите.

Според Евроспорт именно това е причината новото попълнение Серж Орие да бъде взет под наем. Вчера вечерта ПСЖ обяви официално привличането на десния защитник на Кот Д'Ивоар. Той направи фурор на световното първенство и към него имаше интерес също така от Арсенал.

При това положение цената на играча на Тулуза със сигурност е доста висока. ПСЖ обаче отложи проблема с купуването му за следващия сезон. Сега те взеха 21-годишния играч под наем за 1 сезон, като имат опцията да го купят през следващия сезон.