Руският Зенит довърши лидера в холандското първенство ПСВ Айндховен и след 3:0 го елиминира на 1/16 финалите в Лига Европа. 

Тимът от Санкт Петербург спечели преди седмица като гост с 1:0 и бе в много добра позиция за реванша и започна силно още от началото. 

Вратарят на холандците се отчете с няколко спасявания преди в 28-ата минута да капитулира. Дани намери Соломон Рондон и венесуелецът реализира с прецизен изстрел с левия крак. 

Малко след почивката Хълк на практика реши всичко, след като отбеляза с мощен удар. В 61-ата минута ПСВ получи шанс поне за почетен гол, но ударът от дузпа на Лук де Йонг бе отразен от вратаря Юри Лудигин. 

В 67-ата минута Рондон вкара втория си гол след добавка, след като изстрел на Хълк не бе уловен от вратаря. Така Зенит постигна 8-а поредна домакинска победа в надпреварата, в която неизменно преминава този етап, откакто бяха въведени групите през сезон 2004-2005. 

ПСВ пък нареди 4 загуби пред сезона от руски тимове, след като в групата падна на два пъти от Динамо Москва. Тимът обаче е с 14 точки аванс в първенството и изглежда на практика шампион.