Холандия издрапа домакинско равенство 1:1 срещу Турция на "Амстердам Арена" след гол в продължението на Уесли Снайдер.

Бурак Йълмъз вкара първото попадение за турците в 37-ата минута и по този начин бе на косъм да донесе първия успех на родината си от последните 8 визити при евроквалификации, но това така и не стана.

След този мач Турция е 4-и в Група "А" с актив от 5 точки, докато Холандия заема непривичната за страната 3-а позиция със 7 пункта.

Така отборът на Гус Хидинк продължава с трагичното си представяне в европейските квалификации.


Мачът започна с добра възможност за домакините и още в 9-ата минута Снайдер имаше шанс да вкара много красив гол, но ударът му от 30 метра премина на сантиметри покрай гредата.

Само няколко минути след това турците бяха на косъм от гола, след като Еркън центрира прекрасно в наказателното поле и Бурак Йълмъз засече топката, но в последния момент Инди с глава успя да попречи на кълбото да влезе във вратата.

В 37-ата минута все пак турците стигнаха до попадение и поведоха в резултата малко изненадващо след гол на Йълмъз. 

Нападателят с удар около точката на дузпата препарира противниковия страж, като топката се отклони леко в тялото на Килесен.

Малко преди края на полувремето стражът на турците прояви страхотен рефлекс, след като отрази отклонена от Де Врай топка към вратата му и така предотврати попадение.

Малко след подновяването на играта стражът на турците излезе извън полето си и топката попадна в Нарсинг, който обаче не успя да нацели вратата.

В 60-ата минута Афелай отправи фамозно воле от 35 метра и само вещата намеса на Бабачан предотврати гол за Холандия.

Десет минути след това Снайдер бе много близо до изравнителен гол след прекрасен удар от фаул, от около 35 метра, но топката профуча много близо покрай вратата.

Малко преди края и пред Вилемс се откри възможност за гол, но неговият удар профуча над напречната греда.

В 92-ата минута Снайдер все пак донесе точката на домакините, след като отправи мощен удар около дъгата, който рикошира в тялото на противников играч, след което се отби и в страничната греда, и влезе във вратата.