Давид Вия вкара два гола в Мейджър лийг сокър, а Андреа Пирло дебютира за Ню Йорк Сити, който постигна изразителна победа с 5:3 над състава на Орландо Сити, в чиито редици 90 минути записа Рикардо Кака.

Първият гол в мача падна чак в заключителните секунди на първата част, а негов автор бе бившият испански национал Вия. В 50-ата минута обаче Орландо изравни чрез 20-годишния Кайл Ларин. Три минути по-късно Ню Йорк отново излезе напред в резултата след гол на Хавиер Кайе, но Ларин изравни след час игра.

Точно преди втория гол на гостите в игра за Ню Йорк се появи Пирло, за когото това бе първи мач след загубения финал в Шампионската лига с Ювентус на 6 юни. В 68-ата минута Давид Вия вкара за 3:2, а Томас Макнамара покачи на 4:2 в 71-ата минута.

Пет минути преди изтичането на редовното време Ларин вкара трето попадение за Орландо, оформяйки по този начин хеттрика си, но в последната минута на продължението Микс Дискеруд вкара за крайното 5:3.

Макар и да остана само 33 минути на терена, Пирло получи поздравления за представянето си от медиите в САЩ след края на мача. От него, както и от Франк Лампард, който пропусна срещата, се очаква да бъдат мотора на Ню Йорк Сити в средата на терена и да класират тима за плейофите в МЛС.