Турция и Украйна си врътнаха зрелищно равенство 2:2 в град Коня и си поделиха по точка в среща от Група "I" на световните квалификации за Мондиал 2018 година в Русия.

Головете за домакините вкараха Озан Туфан (45) и Хакан Чалханоглу (81-дузпа), попаденията за момчетата на Андрий Шевченко забиха Андрей Ярмоленко (24-дузпа) и Артьом Кравец (27).

Гостите от Украйна показаха страхотен футбол в началото, надиграха изцяло плахите си домакини и дръпнаха с два гола, но след това се отпуснаха и позволиха на турците да се доберат до равенството. Така двата отбора са с две точки в класирането на Група "I".


Срещата в Коня започна с атаки на гостите, като Украйна можеше да вкара още в 4-ата минута, когато с пропуск се отчете Йевген Коноплянка. Две минути по-късно дойде и нов шанс за играчите на Шевченко, но Александър Зинченко стреля до гредата.

Това бяха силни първоначални минути за Украйна, като в десетата минута и Виктор Коваленко не успя да опъне турците. Постепенно домакините ивнаха и успяха да изнесат топката в по-предни позиции.

В 12-ата минута дойде и първото положение за домакините, но Мехмет Топал не успя да вкара. Така се стигна до 23-ата минута, когато бе отсъдена дузпа за Украйна и Андрей Ярмоленко вкара за 0:1.

Малко по-късно Андрей Ярмоленко пусна страхотен пас към Артьом Кравец и той направи 0:2. Турците се хвърлиха в атаки, но с пропуск се отчете Хакан Чалханоглу.

В продължението на полувремето Хакан Чалханоглу асистира на Озан Туфан и той с глава намали за 1:2.

Втората част започна с нови атаки за Украйна, но с пропуски последователно се отчетоха Андрей Ярмоленко и Виктор Коваленко. След час игра и турците имаха шанс за гол, но Толга Джигерджи стреля в аут от чиста позиция.

Малко по-късно и Емре Мор се добра до положение, но пропусна. Домакините се хвърлиха в атаки и стигнаха до изравняване в 81-ата минута, когато от дузпа точен бе Хакан Чалханоглу.

В следващите минути двата отбора си размениха по едно положение. До края не се случи нищо интересно и в крайна сметка Турция и Украйна си врътнаха равенство.

Турция - Украйна 2:2

Голмайстори:

0:1 Андрей Ярмоленко (24-дузпа)
0:2 Артьом Кравец (27)
1:2 Озан Туфан (45)
2:2 Хакан Чалханоглу (81)

Турция: БАБАКАН, ЙОЗБАЙРАКЛИ, ОМЕР ТОПРАК, БАЛТА, ЕРКИН, МОР, ТУФАН, ТОПАЛ, ЧАЛХАНОГЛУ, ЕНЕС УНАЛ, ТОСУН 

Украйна: ПЯТОВ, БУТКО, КУЧЕР, ИВАН ОРДЕЦ, ЕДУАРД СОБОЛ, СТЕПАНЕНКО, ЯРМОЛЕНКО, ЗИНЧЕНКО, КОВАЛЕНКО, КОНОПЛЯНКА, КРАВЕЦ