Уелс стъпи на криво за втори път в рамките на три дни. След равенството 2:2 като гост на Австрия тази вечер тимът на Крис Коуман се издъни и срещу Грузия - 1:1 у дома. Нещо повече -гостите изпуснаха да победят в Кардиф, след като създадоха няколко чисти положения, а удариха и два пъти гредите. 

Всичко започна по прекрасен начин за “Драконите” с ранен гол на Гарет Бейл, но без лидерите си в центъра на терена Аарън Рамзи и Джо Алън домакините изпитваха трудности със създаването на положения, докато гостите ги изтормозиха с бързите си контраатаки. Все пак голът за Грузия не закъсня и в 57-та минута Торнике Ориашвили донесе равенството на тима си. 

С тази точка Уелс излезе на върха в класирането с 5 точни, но преследвачите Сърбия, Австрия и Ирландия имат по 4 и по мач по-малко. Грузия пък записа първата си точка в Група D на световните квалификации. 

Мачът започна по план за “драконите”, които поведоха в резултата още в 10-та минута. Джо Ледли достави прекрасна топка на Гарет Бейл от ъглов удар, нападателят на Реал Мадрид я насочи с глава към вратата и вкара - 1:0 за Уелс. Така Бейл се доближи само на три гола от постижението на Йън Ръш за националния си отбор. 

Крилото вкара 22-тия си гол в последните 34 мача за Уелс, след като реализира едва 3 в първите си 30 мача. Освен това Бейл вече има 20 попадения за Реал и националния си отбор от началото на годината. 

В следващите минути домакините опитаха да удвоят предимството си, но удар на Бейл от фаул не намери целта, а отсъствието на Аарън Рамзи и Джо Алън започна да си проличава. 

Гостите играеха много добре в защита и показаха, че имат нелоши изпълнители и в атака. В 33-та минута Яно Ананидза удари греда след много хубав изстрел от свободен удар. Малко след това Хенеси спаси опасен удар на Валериан Гвилиа. 

Футболистите на Уелс контролираха добре срещата, но не успяваха да вкарат втори гол. Така се стигна до 57-та минута, когато грузинците смълчаха трибуните. Торнике Окриашвили направи 1:1 след удар с глава. Валери Куазайшвили центрира добра топка от крилото, а Окриашвили успя да се пребори с Тейлър и да вкара отблизо. Това бе вторият допуснат гол на Уелс в последните 8 домакински мача от квалификациите. 

В 66-та минута центриране на Гънтър причини много нерви за грузинците, а две по-късно Хенеси трябваше да се намесва след страхотен удар на Ананидза от далечно разстояние. 

Уелс натисна, но в 73-та минута можеше да инкасира втори гол. Бейл сбърка в центъра на терена и последва бърза контраатака. Окриашвили пусна хубав пас към Мхедлидзе, който остана сам срещу Хенеси, не би покрай вратата. Малко след това Бейл опита да поправи грешката си, но ударът му от воле някак бе спасен от Лория. 

До края шансовете бяха пред вратата на Уелс. Гвилиа стреля леко неточно в 79-та минута, а в 81-та Казайшвили удари греда. В края резервата Хал Робсън-Кану бе обезсърчен с добро спасяване на стража на гостите Лория. 

Уелс - Грузия 1:1

1:0 Гарет Бейл 10’

1:1 Торнике Ориашвили 57

Уелс: Хенеси, Гънтър, Честър, Уилямс, Дейвис, Тейлър (70 - Котърил), Едуърдс, Ледли (73 - Хюз), Кинг (61 - Робсън-Кану), Бейл, Воукс 

Грузия: Лория, Какабадза, Кашиа, Кверкавелиа, Наваловски, Ананидзе (90 - Качарава), Даушвии, Гвилиа, Окриашвили (90 - Жигхаури), Куазайшвили, Мхедлидзе (75 - Двалишвили)