Белгия постигна категорична победа с 6:0 срещу Гибралтар при визитата си в Сао Жоао да Венда в световна квалификация от Група "Н" за Мондиала в Русия през 2018 година. 

Гостите логично напълно надиграха противниковия тим, който е един от най-слабите изобщо в световен мащаб, и стигнаха до успеха по много лесен начин.

След успеха белгийците имат пълен актив от 9 точки след 3 мача, а освен това страната има и впечатляваща голова разлика - 13 вкарани попадения и нито едно допуснато.

Още в 7-ата секунда Бентеке се разписа, след като се възползва от грешка на противников играч и навлезе в наказателното поле, а след това стреля и реализира.

Витсел удвои в 19-ата минута след много хубав удар малко преди дъгата, а Бентеке вкара втория си гол в мача в 43-ата минута, след като бе намерен от Мюние пред малкото наказателно поле.

В 51-ата минута и Мертенс се разписа. Той бе изведен сам срещу вратаря и технично го прехвърли. Бентеке оформи хеттрика си в 56-ата минута. Той бе намерен в малкото наказателно поле и по техничен начин успя да се разпише.

Азар оформи крайния резултат в 79-ата минута след удар от близка дистанция.

Гибралтар - Белгия 0:6
0:1 Бентеке 1
0:2 Витсел 19
0:3 Бентеке 43
0:4 Мертенс 51
0:5 Бентеке 56
0:6 Азар 79