Белгийският нападател Кристиян Бентеке влезе в историята с най-бързия гол в световни квалификации, а Андре Силва отбеляза хеттрик за европейския шампион Португалия при успех срещу Фарьорските острови.

Швейцария запази първото си място в група "В" на пресевките в зона Европа, след като отборът на Владимир Петкович се наложи с 2:1 срещу Андора и остана на върха с перфектен баланс от девет точки.

Португалците пък изостават с три пункта на второто място, след като спечелиха с категоричното 6:0 срещу Фарьорските острови. Кристияно Роналдо, Жоао Моутиньо и Жоао Кансело добавиха по един гол към трите на Андре Силва, с което европейските шампиони записаха нова шестица в световните квалификации след тази срещу Андора в петък. Унгария пък остана на третото място с четири точки след 2:0 срещу Латвия.

Белгия остана начело на група "Н", след като победи с 6:0 Гибралтар в мач, игран във Фаро, Португалия. Нападателят Кристиян Бентеке вкара моментално след началото на мача, а Аксел Витсел, Дрийс Мертенс и Еден Азар добавиха по един гол към хеттрика на нападателя на Кристъл Паланс. 

Според ФИФА, Бентеке е вкарал "в седмата секунда, което е най-рано падналият гол в историята на световните квалификации".

УЕФА обаче е на друго мнение - "голът падна след 8.1 секунди в игра, което е абсолютен рекорд в официални международни мачове".

Гърция остана наравно с Белгия и двата отбора оглавяват групата с по девет точки, след като южните съседи се наложиха с 2:0 над Естония в Талин.

Един Джеко пък вкара и двата гола за успех на Босна и Херцеговина с 2:0 срещу Кипър в Зеница, което оставя тимът на Мехмед Баждаревич на второ място с шест точки.

Други девет световни квалификации от групи "С", "Е" и "F" са насрочени за по-късно днес.