Мегазвездата на Полша Роберт Левандовски отново бе герой за отбора си, след като вкара дълбоко в продължението на мача за крайното 2:1 срещу Армения. Срещата бе от Група "Е" на световните квалификации за Мондиал 2018. 

Домакините дръпнаха в резултата след автогол на Храир Микоян (48), но храбрите арменци изравниха с попадение на Маркос Пицели (50). В 95-ата минута обаче Левандовски опъна мрежата на гостите и така донесе трите точки на Полша.

Трябва да се отбележи, че гостите играха в намален състав повече от час, след като в 30-ата минута втори жълт и респективно червен картон получи Гаел Андони. 


Срещата започна с мощни атаки на поляците, които още в началото наложиха преса и притиснаха сериозно гостите си пред наказателното им поле.

Още в третата минута домакините можеха да вкарат, но удар на Мачей Рибус мина до гредата на арменците. Четири минути по-късно звездата на Полша Роберт Левандовски навърза защитата на гостите и стреля от ъгъла на наказателното поле, но в аут.

Последваха нови полски атаки, но и нови пропуски дело на Пьотър Зелински и Роберт Левандовски. След половин час игра Армения остана в намален състав.

Тогава Гаел Андони си изпроси втори жълт и респективно червен картон, което го прати под душовете. Девет минути по-късно Камил Глик стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но топката мина до вратата.

Втората част започна с гол на Полша. В 48-ата минута домакините успяха да дръпнат в резултата след автогол на Храир Микоян за 1:0. Две минути по-късно арменците стигнаха до равенството с попадение на Маркос Пицели.

След час игра Мачей Рибус нахлу в пеналта на Армения, но там се замота и бе блокиран от защитник на гостите. Десет минути по-късно с пропуск се отчете и Камил Гросицки.

В 76-ата минута Бартош Капустка навърза отбраната на гостите и стреля мощно, но топката мина до дясната греда. Последва нов шанс за Полша, но този път Пьотър Зелински не успя да опъне мрежата на храбрите арменци.

До края домакините натиснаха и в крайна сметка се добраха до щастлива победа в 95-ата минута, когато звездата Роберт Левандовски опъна мрежата на Армения.

Полша - Армения 2:1

Голмайстори:

1:0 Храир Микоян (48-автогол)
1:1 Маркос Пицели (50)
2:1 Роберт Левандовски (95)

Полша: ФАБИАНСКИ, КУБА, ГЛИК, ЧИОНЕК, ЙЕДРЖЕЧУК, ГРОСИЦКИ, КРИЧОВЯК, ЗЕЛИНСКИ, РИБУС, ЛЕВАНДОВСКИ, ЛУКАШ ТЕОДОРЧИК

Армения: АРСЕН БЕГЛАРЯН, МИНАСИАН, ВАРАЖДАТ ХАРОЯН, ХРАИР МИКОЯН, ГАЕЛ АНДОНИ, ЛЕВОН АЙРАПЕТЯН, КАМО ОВАНИСЯН, МУРАДИАН, ГРИГОРИАН, ДАВИД МАНОЯН, МАРКОС ПИЦЕЛИ